Zitdansen voor senioren en ouderen

Samen dansen motiveert!

Samen dansen motiveert!

Met elkaar dansen motiveert!

Dat is wel bewezen door de groep deelnemers van ’t Ingse Hof in Bergambacht. Afgelopen december mocht ik mijn zitdansles voor ouderen en senioren met deze groep op video vastleggen. Het videoverslag is hier te bekijken.

 

Meer over de groep ’t Ingse Hof

De leeftijd van de groep varieert van 63 tot 86 jaar. Alle deelnemers waren niet bekend met zitdansen, maar maakte een snelle groei door. De groep gaat graag voor uitdaging en heeft inmiddels 14 deelnemers.

Programma aanbod

Het programma, dat op woensdagmorgen wekelijks wordt aangeboden, start met een rustige opbouw en wordt opgevoerd naar de temperamentvolle dansen zoals de Tango en Huckle Buck. Richting de cooling- down volgen de dansen met een ontspannend karakter.

Langer fit en soepel door zitdansen

Zitdansen is laagdrempelig, je maakt ritmische bewegingen vanuit je stoel en is daardoor toegankelijk  voor senioren en ouderen die te maken hebben met lichamelijke ongemakken. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedansen vanuit zijn stoel. Dat geeft zekerheid.

Zitdansen is gezellig, goed voor de spieren en heeft bovendien een stimulerend effect op het geheugen.

De muziek ontspant terwijl je tegelijkertijd de volgorde van de bewegingen moet onthouden en nadoen. Je bent dus met heel je lichaam bezig; van je tenen tot en met je hoofd.

Reactie van de deelnemers

Een deelneemster met een visuele handicap, wie vooral op haar inlevingsgevoel moet vertrouwen, zegt over de zitdansles;

“Ik kijk zo uit naar de woensdagmorgen. Het geeft me zoveel vertrouwen dat ik met mijn handicap toch kan zitdansen. Daarnaast heb ik met alle deelnemers ook echt een band opgebouwd. Ik wil het voor geen goud meer missen!”

Ook meedoen?

Bent u ook enthousiast geworden? Ik nodig u graag uit een keer mee te komen doen. De eerste keer kunt u gratis deelnemen. De kosten zijn  € 30,00 per kwartaal.

Leave a Reply